Суспільство

«Засекречена» ділянка біля школи №14: продовження історії про забудову

Нещодавно ми повідомляли, що у чернігівської школи №14, яка розташована по вулиці Текстильників, 30, забирають землю під забудову. Йдеться про ділянку площею понад 1 гектар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівської школи забирають землю під забудову

Хто і що будуватиме безпосередньо біля навчального закладу? Інформацію «засекретили», й отримати з цього приводу коментар у Чернігівській міській раді ми не змогли. Тому скерували інформаційні запити до кількох інстанцій.

Сьогодні отримали дуже цікаву відповідь від управління освіти Чернігівської міської ради.

47506471_2302180213348457_6494263634162614272_n

Виявляється, власником вказаної ділянки є територіальна громада міста (в особі міської ради). Земельна ділянка належить на праві постійного користування управлінню освіти Чернігівської міської ради. Чому ж тоді в освітян забирають землю? У відповіді на запит вказано, що «управління освіти не є розпорядником інформації щодо питання, на підставі яких документів на розгляд сесії виносили цей проект рішення». Тобто в управлінні взагалі нічого не знають про причини «віджиму» в них землі. Цікаво, правда? Це нагадує ситуацію, коли хтось забирає землю в селянина, а він усім розповідає, що «не є розпорядником інформації» про те, хто забирає і що буде там робити. Тобто селянину або байдуже, або він навмисно не розповідає правди.

Треба зазначити, що у відповіді на запит нам повідомили: ця земельна ділянка перебуває в процесі поділу на дві частини.

Згідно із законом (ст. 20 ЗУ «Про доступ до публічної інформації»), управління освіти Чернігівської міськради повинно переадресувати наш інформаційний запит розпоряднику інформації, тому чекаємо встановлених законом п’яти робочих днів. Також чекаємо відповіді від інших інстанцій, куди ми надсилали запити.

Ще статті по темі

Back to top button