Суспільство

Завтра на Чернігівщині перевірятимуть систему оповіщення із запуском електросирен

Департамент із питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА 22 лютого проводитиме комплексну технічну перевірку територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення Чернігівської області з передачею всіх команд і навчальних повідомлень цивільного захисту до керівного складу райдержадміністрацій, міськвиконкомів, територіальних громад та населення області.

Перевірка проводитиметься із запуском сигнально-гучномовних пристроїв (сирен). Уривчасте звучання сирен розпочнеться о 10:00 і лунатиме упродовж трьох хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові супутникові знімки свідчать про активність військ Росії біля кордону України – CNN

Із 10:05 до 10:10 на першому каналі Українського радіо для населення області буде передаватись навчальне повідомлення за допомогою FM-передавачів у Чернігові (98,2 МГц), Бахмачі (91,5 МГц), Мені (88,1 МГц), Ніжині (92,2 МГц), Прилуках (105,7 МГц), Новгороді-Сіверському (101,0 МГц), Варві (104,4 МГц), Козельці (88,0 МГц), Коропі (106,6 МГц), Сосниці (103,0 МГц) та Холмах (106,1 МГц).

О 10:05 для оповіщення мешканців Чернігова та прилеглих до міста населених пунктів передаватиметься навчальне повідомлення за допомогою радіостанції «Наше Радіо» на частоті 104,3 МГц, а о 10:10 – по дротовому радіо.

Навчальне повідомлення транслюватиметься і на місцевих каналах телебачення – з 10:05 до 10:10.

Крім того, з автоматизованого робочого місця відповідального чергового Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА буде здійснена перевірка за мобільними телефонами груп абонентів облдержадміністрації, підприємств Чернігова, силових структур і керівного складу райдержадміністрацій, міськвиконкомів і територіальних громад.

Департамент з питань цивільного захисту

та оборонної роботи Чернігівської ОДА

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button