Суспільство

Здійснилася дитяча мрія: в Мені з’явився шкільний простір Dream Room (Фото)

На долю українських дітей випало недитяче випробування війною. Тому завдання дорослих навіть у нинішній надскладний час робити все, аби на дитячих обличчях якомога частіше з’являлися усмішки. Віднедавна додатковий привід для радості мають менські школярі.

Простір для молодіжних комунікацій і творчих активностей нещодавно відкрили в Менському опорному закладі ЗСО I-III ступенів. Тут учні зможуть весело проводити свій час і втілювати мрії в життя. Тож очікується, що в новому навчальному році на перервах і після уроків у цьому просторі буде особливо гамірно.

Активна команда старшокласників на чолі з президентом учнівського самоврядування Вікторією Скороход подала заявку на участь у проєкті «Активна позиція мого регіону. Очима дітей», організованого ГО «Українська античність». Звісно, допомагали школярам вчителі та Менська міська рада.

«Ми дуже хотіли мати молодіжне середовище для творчих комунікацій та активності. У ньому передбачено чотири зони, вони будуть мобільні і за потреби їх можна буде об’єднати. Це творча зона, зона коворкінгу, відпочинкова та дискусійна локації.

Наприклад, у зоні релаксу з 1 вересня діти на перервах зможуть відпочивати, а після уроків у комфортних умовах чекати на шкільний автобус. А взагалі у просторі проводитимуть різні майстер-класи, тематичні заходи, зокрема благодійні та звичайні. І взагалі буде активно й цікаво. Учнівське самоврядування там збиратиметься, аби генерувати спільні ідеї та надалі писати проєкти», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Вікторія Скороход, президент учнівського самоврядування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом тижня 14 прикордонних населених пунктів Чернігівщини обстрілювали окупанти

Раніше нічого схожого на цей простір у навчальному закладі, який, до речі, найбільший у Менській громаді, не було. Хоча він для дітей – надважливий.

«Ми всі навчалися дистанційно, тож дітям бракує живого спілкування. А в просторі комунікувати буде легко. До речі, він для всіх – від учнів молодших класів і до старшокласників. Також у межах простору відбуватимуться зустрічі з успішними випускниками, соціально активною молоддю, відомими людьми нашого міста та громади.

Імовірно, запрошуватимемо до нашої школи представників з інших шкіл, зокрема з сільських, аби гуртом придумувати якісь цікаві заходи, флешмоби або акції», – розповідає Вікторія Скороход.

Нині – літо. Тож для дітей у Менському опорному закладі ЗСО I-III ступенів працює пришкільний табір. І молодіжний простір не простоює порожнім.

«У просторі діє історична локація. Там розставлені столи, діти відпочивають, по телевізору дивляться цікаві відео. Конкретних планів, які заходи проводитимемо в просторі, наразі не складали, але вони обов’язково будуть. Запрошуватимемо людей, які зможуть проводити майстер-класи. На дискусійному майданчику з іншими закладами освіти або успішними людьми обговорюватимемо різні питання.

У коворкінгу діти зможуть робити домашні завдання, а у відпочинковій зоні – цікаво проводити вільний час, грати в настільні ігри. На підвіконнях там, до речі, є подушки, то можна читати книжки», – сказала Вікторія.

За її словами, вчителі дуже підтримували створення такого простору, навіть відпускали дітей з уроків, аби вони могли працювати над проєктом.

Омріяний простір нині створений, а попереду в менських школярів ще багато перемог!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Вікторія Скороход

Ще статті по темі

Back to top button