Суспільство

Земельні баталії: жителі Локнистого стверджують, що їхню землю «тихо» продають

До редакції ЧЕline звернулася жителька села Локнисте Менського району Людмила Йовенко. Каже, нещодавно випадково в інтернеті побачила, що їхні землі, котрі селяни обробляють уже десятки років, виставлено на аукціон.

«Перелік земель у Локнистинській сільській раді – 273 гектари. Це землі, які знаходяться за межами села і були раніше колгоспними паями, а в 90-х колгосп розділив їх на ділянки між людьми. І з 90-го року люди обробляють цю землю. І тепер усіх нас хтось хоче посунути», – розповідає Людмила Йовенко.

У Чернігівському обласному Держгеокадастрі так прокоментували ситуацію.

ЧИТАТИ ТАКОЖ «Земля – товар»: де будуть найдорожчі землі на Чернігівщині

«Про цю проблему вже знають. Нам сільський голова написав клопотання. Вона була включена до Переліку земельних ділянок сільськогосподарського  призначення державної власності, які планується продавати на земельних торгах, оскільки на неї не оформлене жодне право користування або власності.  Проте, за клопотанням сільської ради, ділянка буде видалена з цього Переліку.

Тобто ці землі знімуть з аукціону. Нехай люди не переживають, ніхто землю, якою вони користуються, не чіпатиме. Інформація про торги буде анульована», – розповіла Ніна Вакулік, завідувач сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Головного управління Держгеокадастру  в Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button