Суспільство

Житель Бобровицького району заплатив дитині 46 тисяч аліментів, аби працювати таксистом

Обмеження у правах, зокрема у праві виїзду за кордон, керування транспортними засобами, полювання, користування зброєю нерідко є дієвими важелями впливу на злісних неплатників аліментів. Так, під тиском чинного законодавства боржники, які роками нехтували батьківськими обов’язками, нарешті починають піклуватися про власних дітей.

На Чернігівщині батько понад 2 роки не сплачував аліменти своїй дитині та заборгував понад 46 тисяч гривень. Відповідно до чинного законодавства, державним виконавцем були внесені дані про чоловіка до Єдиного реєстру боржників (erb.minjust.gov.ua), накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно, застосовані обмеження у правах, а також нарахований штраф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалився: патрульні у Чернігові затримали чоловіка, який не платив аліменти

«Змусило мешканця Бобровицького району розрахуватися з донькою саме обмеження у праві керування транспортними засобами. Звістка про те, що чоловікові заборонено сідати за кермо,застала зненацька, адже вінпрацював таксистом.Аби позбутися такого «привілею»,громадянин одразу віднайшов та сплатив всю суму аліментного боргу, а разом з тим ще й штраф у розмірі 14 тисяч гривень та майже 5 тисяч виконавчого збору», — зазначила Ірина Свистун, керівник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), до складу якого увійшла юстиція Чернігівської області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button