Суспільство

Жителі Чернігівщини мають нагоду відкорковувати шампанське

Цієї осені на Сіверську землю прийшли два знаменні для її біографії ювілеї: 85-річчя утворення Чернігівської області та 215-та річниця утворення Чернігівської губернії. З цієї нагоди в приміщенні Чернігівського обласного історичного музею імені. В.В. Тарновського розгорнуто виставку архівних документів «Першоджерела до річниці створення Чернігівської губернії та Чернігівської області».

За словами директора Державного архіву Чернігівської області Раїси Воробей, на експозиції представлені найбільш важливі і цікаві документи, що перебувають на зберіганні в установі, вони хронологічно відтворюють увесь непростий процес утворення двох адміністративно-територіальних одиниць: Чернігівської губернії у 1802 році та Чернігівської області в 1932 році.

Обговорення значення цих двох непересічних в історії нашого краю подій відбулось в експертному середовищі істориків, науковців і громадськості, які взяли участь у роботі «круглого» столу «Чернігівська губернія та Чернігівська область — роль і місце в історії українського державотворення».

Джерело: відділ інформаційного забезпечення та зв’язків із громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button