Суспільство

Жителі Чернігівщини просять зберегти поштові відділення в селах

*Актуально

На Чернігівщині «Наш край» продовжує відстоювати необхідність збереження стаціонарних поштових відділень, які закривають у рамках проведення в регіоні пілотного проекту ПАТ «Укрпошта» – «Сільське відділення».

Як повідомила депутат Бахмацької районної ради від партії «Наш край» Таїсія Марченко, представники партії також долучилися до акції протесту, учасники якої два дні блокували районне відділення «Укрпошти».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошта на «колесах»: реформування «Укрпошти» в стилі психотропного сп’яніння

Крім того, Таїсія Марченко разом із кількома сільськими головами провела зустріч із заступником керівника Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» в Чернігові. Вона наголосила, що представники громад намагалися переконати керівництво обласної дирекції в тому, що реформа проводиться без належної інформаційно-роз’яснювальної складової, не зважає на специфіку багатьох населених пунктів, а тому потребує вдосконалення, а то й поготів призупинення. На її переконання, «Укрпошта» має чути голос громад, а не спиратися лише на економічну доцільність.

«Нам надзвичайно важливо залишити поштові відділення, зберегти робочі місця», – наголосила Таїсія Марченко. Депутат від «Нашого краю» також акцентувала на необхідності розгляду цього питання на сесії Бахмацької районної ради та підготовки спільного звернення до депутатів обласної ради.

Як поінформувала керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник, до депутатів масово надходять звернення жителів області, які незадоволені реформою пошти. «Реформа дійсно не зважає на інтереси сільського населення в наданні якісних послуг, а це має бути її основною метою. «Укрпошта» після великої кількості скарг і нарікань зобов’язана переглянути умови свого реформування», – вважає депутат облради.

Як повідомлялося раніше, «Наш край» поділяє стурбованість представників громад заміною стаціонарних поштових відділень на пересувні, адже люди невчасно отримують кореспонденцію та пенсії, в багатьох населених пунктах є суттєві затримки із доставкою преси. На переконання депутата Чернігівської обласної ради від «Нашого краю», керівника регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірини Грозенко, на сьогодні реформування поштових відділень посилює соціальне напруження в громадах Чернігівщини і реформа є дуже непродуманою.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button