Суспільство

Жителі Носівської громади позбуваються російських книг

Носівська громада приєдналася до Всеукраїнської благодійної акції «Ворожу літературу – на макулатуру». Повідомляє Нежатин.

Відділ культури і туризму Носівської міської ради  днями оголосив про збір на території громади книг авторства російських письменників, звернувшись до мешканців громади з числа книголюбів та власників бібліотек з проханням провести інвентаризацію в своїх домашніх книгозбірнях, вилучити з них твори, написані мовою агресора, або в яких пропагується російська ідеологія чи автори яких відкрито  схвалюють російську агресію проти України та її мешканців та передати їх у пункти збору літератури.

Такими пунктами по громаді визначено  Носівський міський будинок культури, Володьководівицький та Держанівський старостати, Адамівський та Яснозірківський клуби, Козарський будинок культури та Сулацьку гімназію. Зібрані в ході акції книги звідси будуть здані на переробку, а всі виручені кошти передані на потреби Збройних Сил України.

Одними з перших до акції долучилися  працівники  міської ради – переглянувши домашній букіністичний скарб, до пункту прийому завітала заступник міського голови Вікторія ВЕРШНЯК (на знімку разом з начальником відділу культури та туризму Носівської міської ради Наталією ПУХОЮ  та працівником Носівського міського будинку культури Миколою ЛАЗАРЕНКОМ) зі стосиками літератури з домашньої книгозбірні, котра у світлі нинішніх подій, що наразі відбуваються в нашій державі, вже втратила свою художню та історичну цінність.

Зазначимо, що акція «Ворожу літературу – на макулатуру» – безстрокова й участь у процесі так званої літературної дерусифікації наразі може взяти кожен  мешканець громади, тим самим зробивши свій внесок у нашу майбутню Перемогу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button