Суспільство

Жителі Забарівки закидали побутовим сміттям місцеве джерело (Фото)

Мешканці приватного сектору в Забарівці засмічують побутовими відходами місцеве джерело, яке живить річки Білоус і Десну. Воно знаходиться неподалік 35-ї школи, що в мікрорайоні Масани.

Це помітила чернігівська журналістка Наталія Потапчук і звернулася до Чернігівської міської ради та екологічної інспекції.

«У голові не вкладається, як могло статися, що люди, котрі живуть на березі цього струмка-ставочка, перетворили його на повне отрути сміттєзвалище. Замість того, щоб облаштувати собі там зони відпочинку, поставити лавочки, насіяти квітів і слідкувати за берегом. Інші люди величезні гроші платять, щоб придбати собі ділянку чи будинок біля річки, а тут – отаке. І я не розумію, чому цього так довго ніхто не помічає?», – зазначила журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську небайдужі містяни відновлюють забуту зону відпочинку (Фото)

Також вона зазначила, що місцеві жителі перегородили джерело.

«Вони засипали його ґрунтом, таким чином прихопивши шмат комунальної землі. Великий автомобіль із червоним кузовом стоїть на руслі річки, – так мені сказав чоловік, який пам’ятає, що тут було раніше. І тепер вона не може поповнювати ні Білоус, ні Десну», – розповіла Наталія Потапчук.

Журналістка наголосила на тому, що джерело необхідно терміново розчищати та запропонувала штрафувати місцевих мешканців.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото Наталії Потапчук

Ще статті по темі

Back to top button