ВійнаСуспільство

Журналістка з Чернігова – про акцію на підтримку «Азову» в Косово

Українські журналістки, які перебувають в Косово в рамках програми професійного захисту, провели акцію в центрі Приштини на підтримку полонених бійців полку «Азов».

Як розповіла чернігівська журналістка Ірина Синельник, учасниці акції вийшли в центр столиці Косово біля урядових та європейських інституцій з плакатами, де були озвучені заклики зупинити путінську агресію в Україні та звільнити полонених військовослужбовців полку «Азов».

Також журналістки скандували: «Зупиніть путінську Росію», «Звільніть полонених героїв «Азову».

«Ми розуміємо важливість говорити про війну в Україні для європейців. Адже 31-шу річницю Незалежності  громадяни нашої держави зустрічають під обстрілами та в бойових діях, що тривають уже пів року. Зобов’язання щодо звільнення полонених військовослужбовців «Азова» з російської сторони не виконуються. Ми хотіли нагадати всім, що війна в Україні триває і ми потребуємо підтримки європейських держав», — зазначила Ірина Синельник.

Жителі Косово підтримують українців у боротьбі проти російської агресії. Зокрема, у липні уряд Косово відправив 10 позашляховиків в Україну  для потреб ЗСУ. Періодично місцеві громадські організації разом із муніципалітетом формують гуманітарні вантажі в Україну.

Крім цього, у міністерстві внутрішніх справ Республіки Косово повідомили про готовність прийняти 5 тис. біженців із України, якщо в цьому виникне потреба.

У рамках програми професійного захисту «Резиденція в Косово» в Приштині перебувають 9 українських журналістів.

Ще статті по темі

Back to top button