Суспільство

Зіпсоване свято: Атрошенко відбирає гроші у медиків Чернігова

На черговому засіданні сесії Чернігівської міської ради, яке відбудеться 21 грудня, депутати будуть розглядати чимало важливих питань. Утім, особливо цікавимиє «Пропозиції змін до міського бюджету міста Чернігова на 2017 рік» (за рахунок перерозподілу бюджетних асигнувань)».

У цьому документі багато цікавих пунктів, але найбільше шокує такий – уперше в історії Чернігова з охорони здоров’я знімають майже 7 мільйонів гривень із зарплатного фонду і перенаправляють на капітальні видатки.

Тобто, 6 мільйонів 732 тисячі гривень (економія по заробітній платі з нарахуваннями по лікувально-профілактичних закладах міста), які можна було спрямувати, наприклад, на премії та матеріальну допомогу медичним працівникам у кінці року, міська рада планує віддати в управління капітального розвитку.

25564757_711624419045431_1297061886_n

Мабуть, риторичним буде запитання«Чи багато отримують медики Чернігова, щоб відбирати у них та їхніх дітей додаткову копійчину на новорічні свята?».

Також близько мільйона гривень (962 000) забирають із зарплатного фонду управління культури. Але, до прикладу, 150 000 виділяють додатково на підготовку та проведення новорічних заходів.

І це при тому, що на депозиті у Чернігівської міської ради знаходиться вільних коштів близько півмільярда гривень.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

10 коментарів

  1. Уроды, а не хотите рассказать,как медиков принудительно отправляют в отпуск «за свой счёт» ??? Почему все молчат ? Устраивает всех ? И много чего интересного можно поведать о нашей медицине…Да толку ноль от жалоб,обращений в различные организации,звонки на горячие линии…Методично и в наглую уничтожают эту и без того сгнившую сферу ?

  2. ну то что в депозитарии ПОКА ЕСТЬ пол-миллиарда грн. не так уж плохо. Гораздо хуже было если бы их там небыло. Тем более, с учётом, того что:
    1. сейчас только начало зимы. И, неизвестно какая она будет. И какие будут траты по ней
    2. неизвестно какие НОВЫЕ ДОП.траты возложит в связи с децентрализацией ВРУ на «низы» (как в случае с ПТУ)…

    Другой вопрос, что как-то «непонятно звучит», сам термин «Економія по заробітній платі». И, что за ним подразумевается.?.. Если это возложение работы трёх санитарок на одну, или невыплаты за переработку — ТО ЭТО ОБЫКНОВЕННОЕ КОЩУНСТВО И СКОТСТВО. А не «экономия» ..

  3. Вы же сами Атрошенка выбирали. Сколько было митингов, сколько бабы за него голосов отдали за гречку а когда выбирали его в тролейбусе только и слышно было Соколов плохой а Атрошенко герой. До чего довыбирались что фонтаны на каждом шагу а город загибается…Вот живите и радуйтесь. Это только начало. При Соколове такого идиотизма не было.

    1. Хватит ныть. Посмотрите на авто под больницами. Наши врачи просто все в нужде.

      1. Атрошенко тот мер, которого уже довно ждал наш город. Посмотрите вокруг — наш Чернигов расцветает!

      2. А что, в больницах только врачи работают ?

      3. А вы оденьте халат и поработайте без выходных и праздников. Ночь простойте в операционной и понервничайте .И все это за 3,5 тыс.

  4. Сумно, що таке творять, навіть не соромлячись, атроха атроха, що ти витворяеш, «сто» років життя тобі

  5. А медсестры и санитарки тоже ездят на иномаркам??? Это же не люди .

  6. Да я согласна врачам зарплата не особо нужна,но только тем,что работают в стационарах.А медсестры и санитарки,что не люди,им левака никто не даёт.Как выживать то,скажите господин мэр?

Back to top button