Суспільство

Злочинець, який кинув у поліцейських гранату в Чернігові, лежить у лікарні і не дає показань

Поліцейські з Чернігова, в яких учора кинув гранату небезпечний злочинець, зараз перебувають у лікарні у тяжкому стані.

Про це «ФАКТАМ» повідомили в прес-службі Чернігівського обласного управління поліції. 28-річного співробітника спецпідрозділу КОРД уже перевели з реанімації, а його 38-річний колега, який отримав тяжку травму живота і грудної клітки, все ще знаходиться в палаті інтенсивної терапії.

— Лікарі наразі не дають прогнозів, – повідомили в прес-службі поліції. – Він отримав безліч осколкових поранень.

Надзвичайна подія сталася вчора під час затримання небезпечного злочинця, який 24 лютого поранив співробітника ломбарду. Причому ні грошей, ні коштовностей не взяв – увірвавшись до ломбарду, він відкрив стрілянину з автомата з глушником. Співробітникові ломбарду вистрілив у голову. Чоловік вижив, але отримав тяжке поранення. А злочинець одразу втік.

Учора співробітники карного розшуку і спецназу брали його квартиру штурмом. Вистеживши підозрюваного, оперативники дізналися, що він виходив на вулицю з прив’язаною до пояса гранатою та чіплявся до перехожих. Тому було прийнято рішення прискорити спецоперацію і штурмувати квартиру, до якої зайшов злочинець.

– Рівень його неадекватності зашкалював. Щоб ви розуміли, на день він приймав 20 кубів опіумного маку. Це кінська доза, – сказав керівник ГУ Національної поліції в Чернігівській області Едуард Альохін.

Затримання відбувалося на четвертому поверсі житлового будинку близько першої години дня. Сусіди згадують, що чули звуки пострілів.

– Коли спецназівці ввійшли до приміщення, підозрюваний кинув їм під ноги гранату, – розповіли «ФАКТАМ» у прес-службі обласного управління поліції. – У результаті вибуху отримали осколкові поранення двоє поліцейських. Злочинець отримав вогнепальні поранення.

З’ясувалося, що затриманий – наркоман із великим «стажем». Жив у квартирі знайомого, з яким відбував покарання у колонії. Раніше був судимий за наркотики. Перебуваючи в неадекватному стані, він прив’язав до штанів гранату і в такому вигляді ходив по квартирі.

Зараз, як повідомили «ФАКТАМ» у прес-службі поліції, злочинець перебуває в лікарні і поки що не дає показань. Перевіряється його причетність до аналогічних злочинів. При затриманні зловмисника були вилучені автомат Калашникова АКС-74У калібру 5,45 з глушником і три споряджені магазини. Підозрюваному загрожують до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Ще статті по темі

Back to top button