Суспільство

Зниклі безвісти і смертельні аварії – правда про наймоторошніше село на Чернігівщині

Нещодавно в інтернеті з’явилась інформація, що село Заїзд Прилуцького району визнано одним із найбільш моторошних місць України. Мовляв, там відбуваються усілякі чудернацькі речі – з незрозумілих причин зупиняються годинники, а в певних місцях людям стає зле через влив негативних геопатогенних зон. До того ж, не дуже давно в селі сталася смертельна аварія, в якій загинула молода пара. Тож як не повірити в надприродні сили?

Люди люблять зачитуватися різними історіями з містичним присмаком, а рейтинги відповідних телепередач завжди зашкалюють. Бо все незвідане, хоч часом і страшне, приваблює. Щоправда, коли спостерігаєш за ситуацією здалеку. Натомість із тих же історій зрозуміло, що людям, у чиєму житті реальність переплелась із містикою, часто буває непереливки. Тож ЧЕline вирішив поцікавитися, що ж насправді відбувається в наймоторнішому селі цілої держави.

Із цього приводу вдалося поспілкуватися з секретарем Заїжджанської сільської ради Лідією Тарасенко. І одразу вона сказала, що ми не перші, хто шукає відьомство в звичайнісінькому селі на Чернігівщині.

«Не знаю, хто це таке придумує, але жодних надзвичайних речей у нашому селі не відбувається, привидів ніяких не бачили. Із містичного лише пам’ятаю, що двоє наших односельців зникли безвісти. А взагалі люди тут живуть правильні і нормальні, екстрасенсів немає. Я все своє життя тут прожила і навіть збагнути не можу, хто й навіщо вигадує усілякі нісенітниці та оті рейтинги складає», – сказала жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Село на Чернігівщині потрапило до ТОПу наймоторошніших місць України

Вона зізналась, що селяни довго сміялись, як прочитали в інтернеті, що їхнє село – наймоторошніше в Україні.

«Це ж треба таке вигадати!» – повторює секретар сільської ради.

За її словами, у Заїзді, на щастя, немає ні відьом, ні ворожок.

«У нас тільки живе одна бабуся, і, слава Богу, що є. Вона, як кажуть, вправляє кістки, грижі та вивихи», – зауважила пані Лідія.

Відмахнулась жінка і від інших проявів чаклунства.

«Ніякі годинники не зупиняються. Ось і в мене, і в сільській раді вони працюють пречудово, все нормально. Також про жодні гепатогенні зони не чули. Єдине, одна жінка скаржилась на погане самопочуття. Та й тут є раціональне пояснення. Неподалік лежали отрутохімікати. Та вже три роки, як їх утилізували. А щодо аварій, то в якому селі їх немає?» – запитує Лідія Тарасенко.

До речі, місцеві жителі дуже люблять своє рідне село і кажуть, що воно не наймоторошніше, а, навпаки, найпрекрасніше в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два села на Чернігівщині претендують на звання «Село року»: голосуйте

«Для мене кращого села немає, звикла вже тут жити і людей знаю. Порожніх хат у нас майже немає, якщо якась звільняється, то її швидко купують під дачу. Тобто село живе і зовсім не забуте Богом», – зауважила селянка.

Окрім Заїзду, сільська рада охоплює ще два невеличкі села – Петрівське і Тихе, проте і в них нічого містичного не відбувається. А із сільської інфраструктури в Заїзді є школа-дев’ятирічка, геріатричний пансіонат, будинок культури, відділення зв’язку, сільська рада та ФАП. На території сільради проживає більше ніж 1300 жителів. Сільські діти переважно навчаються в Прилуках, бо до міста із Заїзду рукою подати. Там же працює чимало дорослих.

«Наше село розташовується між трасами Київ – Суми і Прилуки – Чернігів. Є також дві залізниці. Тож ми знаходимось у місцевості між дорогами», – розповіла Лідія Тарасенко.

Мабуть, саме географія розташування населеного пункту позначилась на його назві.

«Багато версій. У нас річка Удай протікає, то старі люди розповідали, що дуже-дуже давно сюди припливали кораблі. А під Прилуками, казали, була пристань. В іншій версії йдеться, що село назвали Заїздом через шлях, який пролягає через наше село на Чернігів», – розповіла секретар сільської ради.

Як з’ясувалося, село Заїзд живе звичайним життям без жодної містики і чаклунства. Щоправда, від згаданої історії із відьомством є й очевидний плюс – про невеличке село на Чернігівщині дізналася вся країна.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button