Спорт

Чернігівські самбістки розповіли про свої здобутки на Чемпіонаті Європи

2 червня в Чернігівському обласному молодіжному центрі відбулася пресконференція, присвячена участі вихованок спортивних закладів Чернігівщини в Чемпіонаті Європи з боротьби самбо, що відбувся 26, 28-30 травня 2021 року в м. Лімасол (Кіпр). Спортсменки з Чернігова у складі збірної України показали там надзвичайно високі результати.

Участь у цій зустрічі взяли начальник Управління у справах, сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля, тренер-викладач  комунального  позашкільного навчального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2» Чернігівської міської ради Олександр Маркін та учасниці Чемпіонату Європи з боротьби самбо: Марія Буйок (переможниця Чемпіонату Європи з боротьби самбо), Анна Казакова (бронзова призерка Чемпіонату Європи з боротьби самбо серед юніорів) і Юлія Гребеножко (бронзова призерка Чемпіонату Європи з боротьби самбо).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники Чернігівщини завоювали вісім нагород молодіжного чемпіонату України з боротьби самбо

Андрій Дериземля першим привітав спортсменок із визначними здобутками:

«На мій погляд, це чудові результати, якими можна пишатися. Чемпіонат Європи за рангом – це високі змагання, більш престижніші за які тільки Чемпіонат світу та Олімпійські ігри. До речі, одна спортсменка є вихованкою дитячо-юнацької спортивної школи «Фортуна» – ми цим пишаємося. І дуже приємно, що дівчата поєднують кілька видів спорту, вони виступають як у боротьбі самбо, так і в боротьбі дзюдо, демонструючи чудові результати».

Як розповів тренер Марії Буйок Олександр Маркін, для неї переможний результат був очікуваним, тому що вона є провідною спортсменкою з боротьби самбо не тільки Чернігівщини, а й України. Марія – неодноразова чемпіонка світу та призерка Чемпіонатів Європи. А для Юлії Гребеножко та Анни Казакової в боротьбі самбо це був перший виїзд на змагання міжнародного рівня. До цього вони виграли Чемпіонат України, тож як для перших міжнародних змагань вони теж показали гарний результат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Смаль та Марія Буйок – срібні призерки чемпіонату Світу з самбо

Принагідно він подякував міському управлінню у справах, сім’ї, молоді та спорту та особисто Андрію Дериземлі за підтримку.

«Міське управління пішло одразу нам назустріч і майже повністю компенсувало всі витрати – закупівля форми, акредитація, ліцензії. У попередні роки ці затрати лягали на плечі тренерів. Тому особлива подяка і будемо сподіватися, що наші дівчата та хлопці і надалі будуть прославляти нашу Чернігівщину і місто Чернігів, – сказав тренер спортсменок. – Ми дуже пишаємося тим, що в міських дитячо-юнацьких спортивних школах на сьогодні є достатнє фінансування для підтримки молодих спортсменів. Тобто тих коштів, які є в закладах, вистачає майже на всі змагання, і вони десь на 70% перекривають поїздки на змагання, а решта 30% закриває область. Я вважаю, що це дуже потужний внесок міського управління в розвиток спорту, тому що ми спілкуємося багато з іншими тренерами… і не всі міста мають таке фінансування зі спорту. Тому з такими силами ми будемо прославляти наш Чернігів і нам є ким пишатися»,  додав він в одній зі своїх відповідей журналістам на пресконференції.

Спортсменки подякували вболівальникам і всім небайдужим за підтримку та розповіли про свої враження від змагань у сонячному місті Лімасол.

 Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button