Спорт

ФІФА відкрила справу проти «Динамо» щодо трансферу Ярмоленка

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) відкрила провадження проти київського «Динамо» і німецької «Боруссії» Дортмунд у справі трансферу футболіста Андрія Ярмоленка, повідомляє sport.ua.
Заявником в ФІФА виступила Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» (Чернігів), в якій Ярмоленко ріс та займався футболом протягом 10 років.
Установа повідомила ФІФА про те, що до цих пір не отримала платіж солідарності за трансфер свого вихованця Андрія Ярмоленко з ФК «Динамо Київ» в німецький ФК «Боруссія» (Дортмунд). Трансфер відбувся ще в 2017 році. Він став одним з найдорожчих в історії німецького клубу та обійшовся «Боруссії» в 25 млн євро.
Відкривши за цим фактом дисциплінарне провадження, ФІФА повідомило відповідачів в особі «Боруссії» і «Динамо» про необхідність погасити перед чернігівською школою борг в розмірі 301 578,95 євро (22,92% від солідарного внеску, що підлягає сплаті).
В Україні факт несплати платежу солідарності материнської школі Ярмоленко з боку ФК «Динамо» вже став предметом кримінального провадження ГУ Нацполіціі м. Києва.
Таким чином, через те, що ФК «Динамо» Київ досі не оплатив «Юності» платіж солідарності за трансфер Ярмоленка, «Боруссія» (Дортмунд) опинилася в центрі міжнародного футбольного скандалу та фігурантом розслідування ФІФА.
fifa_yarmolenko1
fifa_yarmolenko2

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button