Спорт

На Чернігівщині відбувся Чемпіонат області з армспорту

У неділю, 5 лютого, в КЗ «Центр культури та дозвілля молоді» відбувся Чемпіонат Чернігівської області з армспорту. Однак географія учасників не обмежилась територією області. У турнірі окрім спортсменів Мени, Волосківець, Чернігова, Прилук та Куликівки участь взяли представники столиці нашої держави – м. Києва та Хмельницької області.

Більше 4-х годин у запеклій боротьбі у чотирьох вагових категоріях на ліву та праву руку спортсмени змагались у дуже цікавому, динамічному, силовому виді спорту – армреслінгу.

Суддівська бригада протягом 20 хвилин прискіпливо та професійно викладала правила спорту, а оскільки «арм» дуже травмонебезпечний вид, то відповідно і правила безпеки поєдинків.

Рівень учасників був надзвичайно високим, адже серед спортсменів були і чемпіони Європи, які входять у топ світового рейтингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові з’явилася «Школа мотанки»

Менські богатирі на чолі зі своїм капітаном Сергієм Таратухіним показали феноменальний результат, незважаючи на те, що вони не армреслінгісти, а займаються іншим силовим видом спорту – пауерліфтингом, а це зовсім другий вектор, інші групи м’язів, інший підхід до тренувань.

У найважчій категорії 95+ кг на праву руку, на поєдинках у якій літали навіть столи, Сергій Таратухін зайняв друге місце, і також срібло у цій категорії на ліву руку у Микити Котова. Сухенко Андрій взяв бронзу у категорії до 75 кг на ліву руку, також бронзу виборов на ліву руку Карпенко Юрій, срібло у Хруща Олександра у категорії до 95-ти кілограм, Нагорний Сергій у категорії до 85 кг на праву руку поступився лише чемпіону Європи Олександру Остапенку, який згодом ще й став абсолютним переможцем змагань.

Абсолютною чемпіонкою серед жінок стала чемпіонка Європи Кузьмич Олена.

Призери отримали заслужені нагороди – грамоти, медалі та кубки, грошові премії, а дівчата  — смачнючі торти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Менська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button