Спорт

На Чернігівщині відбувся відкритий кубок з міні-футболу серед жінок (Фото)

Минулої суботи у Талалаївській громаді провели відкритий кубок Талалаївської селищної ради з міні-футболу серед жінок «Золота осінь-2023».

За перемогу боролись три колективи — з Талалаївки, Плугатаря та Ромнів.

Для дівчат із Плугатаря це був дебют. До цього в такому складі вони ще не грали у футбол. Перший матч грали між собою команди з Талалаївки та Плугатаря. Досвідченіші гравці селищної команди одразу заволоділи ініціативою і вже на 6 хвилині першого тайму зусиллями Марини Захарової рахунок у грі було відкрито. А на десятій хвилині гри відзначилась Аня Наринович і рахунок стає 2:0.

У другому таймі плугатарці зуміли налагодити гру і на 4-й хвилині другого тайму кращий гравець у складі гостей, Христина Думнич скорочує рахунок у матчі, після чого гра вирівнялась.

Могли забивати голи як одні, так й інші, але добре грали воротарі команд Катя Васюк із Талалаївки і її тезка Катя Бондар із Плугатаря. Та все ж під кінець гри Аня Наринович робить дубль у матчі і встановлює остаточний рахунок гри 3:1 на користь дівчат із Талалаївки.

У наступному матчі плугатарці грали проти команди «Маяк» з міста Ромни. Значно досвідченіші і технічніші дівчата з Ромнів володіли ігровою перевагою протягом усього матчу і, закономірно, перемогли з рахунком 3:0. Два голи на рахунку юної роменчанки Владислави Резнік.

У вирішальному матчі турніру вирішувалась доля першого місця. До десятої хвилини першого тайму гра була рівною, але ніхто не міг забити гол у ворота суперників.

Та під кінець першого тайму оборона талалаївської команди посипалась і гості зуміли забити одразу три голи. На третій хвилині другого тайму Аня Наринович зуміла забити один м’яч, але на більше господарки змагань не спромоглися. Натомість гості відзначилися ще двічі і перемогли з рахунком 5:1.

У підсумку вони стали володарями першого в історії нашої громади жіночого футбольного турніру.

«Я вірю, що жіночий футбол у нашій громаді буде надалі розвиватись і матиме успіх. Фундамент для цього закладено», — сказав Сергій Михно.

Кращим бомбардиром із чотирма голами стала тринадцятирічна Владислава Резнік з Ромнів. Кращим воротарем визнано Катю Бондар із Плугатаря. Кращим гравцем стала Аня Наринович з ФК «Талалаївка», а приз глядацьких симпатій дістався Яні Чепель також із Талалаївки

Ще статті по темі

Back to top button