Спорт

На Всеукраїнські старти плавців у Чернігові завітала 74-річна львівянка (Фото)

Зовні тихий спокійний Чернігів став ареною спортивної боротьби  на водних доріжках басейну.

Уперше в історії Чернігівського плавання в Чернігові в плавальному басейні оздоровчого комплексу «Десна- Акваспорт» із 23 по 25 серпня стартував Чемпіонат України з плавання (басейн 25 м) серед спортсменів категорії  «Мастерс».

Змагання особисто-командні проводяться відповідно до Правил змагань із плавання для плавців категорії  «Мастерс» та цього регламенту.

Взяли участь майже 200 спортсменів із Києва, Київської області, Львів, Закарпаття, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Чернігівської та інших областей України.

Змагання проходять у різних вікових категоріях, починаючи з 25 років. Найстарша спортсменка зі Львова – Ніна Голуб (1942 р.н.).

У програмі змагань серед жінок і чоловіків: 100 м комплексне плавання; 200 м вільний стиль; 100 м батерфляй; 50 м брас; 800 м вільний стиль.

Змагання —  підсумок роботи  асоціації  плавальних клубів «Мастерс». На превеликий жаль, до цього часу в нашій державі відсутня програма  з розвитку плавання. Федерація плавання України якимось чином залучає спонсорів для фінансування членів збірної команди.

Кожна область фактично розвивається автономно. Наша велика проблема полягає в тому, що спортивне плавання дуже прив’язане до матеріально-технічної бази.  Без плавального басейну, без набору груп початкової підготовки говорити про якісь високі результати – неможливо.

Текст та фото Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button