Спорт

Ольга Бібік: «На чемпіонаті України маю вибігти з 52-х секунд»

Срібна призерка чемпіонату Європи-2017 у приміщенні в естафеті 4х400 м чернігівка Ольга Бібік є однією з претенденток на участь у чемпіонаті Європи-2018, який 7-12 серпня відбудеться в Берліні. Проте боротьба за місце в збірній України на жіночій 400-метрівці на вирішальному етапі відбору – чемпіонаті України (18-21 липня, Луцьк) – очікується дуже серйозною. У цій дисципліні маємо одразу дев’ять атлеток із виконаними нормативами. Тоді як виставити одна країна має право щонайбільше трьох учасниць в особистій дисципліні та шістьох в естафеті 4х400 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська легкоатлетка Ольга Бібік стане пейсмейкером світової зірки

На чемпіонаті Києва 3 липня Ольга, хоча і здобула золото з бігу на 400 метрів, час – 54,52 – далекий від того, з яким можна буде претендувати на місце в збірній.

— Насправді, я не орієнтуюся навіть на норматив. 53,20 – це дуже слабкі цифри. Тому й не дивно, що у нас стільки атлеток його виконали. Моє завдання на чемпіонат України – вибігти з 52-х секунд. Я готова на такий результат. Показувати його вже зараз мені певною мірою завадила серія закордонних стартів – через участь у них я трошки не допрацювала перед минулим командним чемпіонатом України. Все-таки, шість разів бігла по 500  метрів (пейсмекером на 800-метрівці), фактично кожні два дні. Під час цих забігів 400 метрів бігла щоразу за 57 секунд. Отож, у Кропивницькому далися взнаки втома, перельоти. Залишилися ще одні такі змагання – у четвер у Норвегії, і після цього починаю навантажуватися повною мірою, цілеспрямовано готуватися до чемпіонату України. Якраз до Луцька залишиться два тижні, те, що треба.

— Певно, в підготовці до сезону не обійшлося без гір?

— Так, їздили на середньогір’я до Киргизії. Після неї, як це завжди буває, була певна «яма» – пішов спад, три тижні нічого не могла робити. Просто ходила, розминалася, ніби вже закінчую кар’єру. Але цей період уже позаду і зараз має бути підйом. Якраз під чемпіонат України. Там, думаю, все буде нормально.

— Естафетною командою цього літа вже працювали?

— Ще ні. Зараз будуть збори в Черкасах. Проте ми з тренером вирішили, що готуватимемося в Києві. На місце в естафеті дуже багато претенденток. І коли її учасниці відберуться, тоді й будемо відпрацьовувати взаємодії.

Джерело: ФЛАУ

Ще статті по темі

Back to top button