Спорт

Поліцейський з Чернігівщини Євген Каліберда виборов ще одну перемогу на змаганнях з гирьового спорту

Один із найсильніших в гирьовому спорті в Україні, справжній професіонал своєї справи, відповідальний та завжди доброзичливий – так колеги та знайомі відгукуються про поліцейського Євгена Каліберду з Бобровиці. Інспектор групи реагування патрульної поліції Ніжинського райвідділу днями виборов ще одну перемогу на змаганнях: у відкритому Кубку федерації гирьового спорту України поліцейський посів I місце у категорії до 90 кг. Загалом збірна Чернігівської області здобула друге місце у загальному заліку.

– Без гирьового спорту я вже не уявляю свого життя. Тренування дають мені заряд сил, бадьорості і витривалості, які так необхідні на службі. А ще – стресостійкість і хороший настрій, – розповідає Євген Каліберда.

Поліцейський з Бобровиці – учасник та фіналіст численних змагань з гирьового спорту. Минулого року Євген Каліберда посів перше місце на Чемпіонаті світу з гирьового спорту, що проходив у Будапешті, Угорщина. Поліцейський став найкращим у вправі «ривок однієї гирі вагою 32 кілограми». Протягом 12 хвилин він виконав 200 ривків!

– Мою спортивну кар’єру дуже підтримують і колеги, і родина. У нашому відділенні поліції в Бобровиці є сучасний спортзал, де є все необхідне, щоб тримати себе в формі, – каже поліцейський-богатир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський поліцейський отримав відзнаку Міністерства внутрішніх справ

За словами начальника Головного управління Нацполіції у Чернігівській області Володимира Нідзельського, новий спортзал ще більше згуртував особовий склад підрозділу поліції.

– Кожен поліцейський має завжди бути у відмінній фізичній формі, адже постійно випробовується як в рутинній роботі, так і в екстремальних ситуаціях. Ми з колегами радіємо спортивним успіхам Євгена та завжди вболіваємо за нього на змаганнях, – сказав керівник обласної поліції.

Захоплення спортом підхопили й донечки Євгена. Наслідуючи приклад батька, 9-річна Єва та 7-річна Полінка вже мають власні маленькі гирьки і тренуються разом.

– Моїм дівчаткам сподобалися заняття, до того ж вони змалечку допомагали мені робити розтяжку. У гирьовому спорті дуже важливо, щоб були розтягнуті хребці, суглоби, треба вміти сідати на шпагат. Переконаний, що любов до спорту треба прищеплювати з дитинства, – каже Євген. – Зараз я кандидат у майстри спорту України з гирьового спорту. Прагну власним прикладом популяризувати саме цей вид спорту на рідній Чернігівщині, адже переконаний: вдосконалення своїх фізичних можливостей і зміцнення сили духу зараз, як ніколи, важливе.

Гирьовий спорт зручний тим, що він не потребує спеціалізованого спортивного устаткування. Можна закинути гирі в багажник авто і завжди возити із собою, а за першої ж нагоди потренуватися. Для тренування не потрібно багато вільного місця, адже вправи з гирями можна робити в невеликому кабінеті чи навіть на балконі. Бувало, що під час півгодинної перерви на роботі я діставав гирі і проводив коротке тренування. Саме тому такий спорт підходить поліцейським. Знаю, як буває складно знайти час на похід до спортзалу в умовах воєнного часу і щільного графіку служби. Однак саме спорт робить нас сильнішими і допомагає йти вперед – до Перемоги!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button