Спорт

У Чернігові пройшов марафон «Подякуй Родині загиблого і вшануй забігом Героя» (Фото)

З кожним роком марафони набувають все більшої популярності. Нью-йоркський марафон є однією з найвизначніших подій, яка залучає понад п’ятдесят тисяч учасників з усього світу та отримує широке висвітлення у світових медіа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марафон у Нью-Йорку, який ніхто не хоче бігти: людей у всьому світі закликають подолати бігову дистанцію, щоб нагадати про війну на сході України

Однак не всі події привертають стільки уваги. Минуло 7 років, як Росія окупувала Крим і розпочала війну на сході України. Фактично окуповано територію двох областей. Півтора мільйона українців стали переселенцями та вимушено покинули свої домівки. Саме тому Нова пошта вирішила заснувати власний нью-йоркський марафон – у маленькому селищі Нью-Йорк Донецької області за кілометр від лінії фронту.

У центральному парку культури та відпочинку відбувся захід-челендж «Подякуй Родині загиблого і вшануй забігом Героя», присвячений вшануванню загиблих Героїв батальону «Чернігів», які загинули у листопаді 2014 року.

Долучилися пробігти свої дистанції від 800 метрів до 10 кілометрів представники регіонального олімпійського осередку Чернігівщини перший заступник голови обласної ради, перший заступник голови Відділення НОК України в Чернігівській області, учасниця трьох зимових Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту України з біатлону Ніна Лемеш, стипендіат Національного олімпійського комітету України Юлія Синявська, учні 8-Б класу спеціалізованої загальноосвітньої школи № 2 з поглибленим вивченням іноземних мов на чолі з класним керівником Оксаною Коваленко, батьки, вчителі, військовослужбовці національної поліції, ветерани АТО, родини Героїв загиблих у війні, представники громадських організацій.

НОК України в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button