Ріо - 2016Спорт

Українські шаблісти зі сріблом: перемогу святкують росіянки

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях завоювала срібні медалі на Олімпійських іграх, що проходять у Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

На шляху до фіналу українські дівчата у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Олени Вороніної виявилися сильнішими за суперниць із Південної Кореї (45:40) та Італії (45:42), а у вирішальному протистоянні зустрілися зі своїми принциповими опонентками – росіянками.

На жаль, поєдинок, який традиційно складався із дев’яти міні-двобоїв, фактично був позбавлений інтриги. Росіянки від самого початку захопили лідерство, раз за разом збільшуючи рахунок на свою користь. Єдиною з українок, хто хоч якось намагався протистояти суперницям на рівних, була Ольга Харлан, яка вже завоювала на цій Олімпіаді одну бронзову медаль, але її зусиль виявилося замало.

У підсумку, фінальний рахунок – 45:30 на користь збірної Росії, яка й завоювала золоті нагороди. Українки же задовольнилися «сріблом», яке стало для вітчизняних спортсменів на нинішніх Іграх уже третім.

Ще статті по темі

Back to top button