Спорт

В олімпійський рік спортсмени області отримають додаткову фінансову підтримку

Уперше на Чернігівщині виділено додаткові кошти — майже 1 400 000 гривень — для створення штатної спортивної команди резервного спорту.

Також цьогоріч на підтримку фізичної культури та спорту з обласного бюджету виділено понад 49,7 мільйона гривень.

Про це говорили на профільному засіданні у Чернігівській ОДА.

Спортсменам-кандидатам на участь в Олімпійських іграх за рахунок коштів обласного бюджету виплачуються щомісячні стипендії. Нині їх отримують Олена Костевич (10 тисяч гривень) і Андрій Пономар (2 тисячі).

Матеріальна підтримка у вигляді щомісячної стипендії ОДА також надається 20 кращим обдарованим спортсменам із різних видів спорту.

Загалом у результаті підготовки спортсменів вищих категорій до складу збірних команд України (основний склад, кандидати і резерв) входять 215 представників Чернігівщини з 44 видів спорту. Крім того, до складу збірних входять 33 спортсмени з інвалідністю (15 — до основного складу, 15 — кандидатів і 3 — у резерв).

Як відомо, пів року залишається до головної цьогорічної події у світі спорту — ХХХІІ Олімпійських ігор, що відбудуться в Токіо (Японія) з 24 липня до 9 серпня. До того ж, з 25 серпня по 6 вересня Токіо прийматиме XVI літні Паралімпійські ігри.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button