Спорт

Черговий успіх чернігівських кікбоксерів

Чернігівські кікбоксери продовжують радувати своїми перемогами й успіхами. Зокрема, 18 листопада відбувся кубок Чернігівської області з кікбоксингу ISKA, в якому взяли участь приблизно 180 спортсменів із різних куточків Чернігівщини.

«Кубок Чернігівської області відбувся на високому рівні. До того ж, це етап підготовки до Кубка України, що відбудеться в Києві на початку наступного місяця. Тобто ми провели такі бойові спаринги, як підготовку до майбутніх змагань. Нашу команду представляли 18 спортсменів, які показали дуже хороший результат. Я разом із тренером Романом Лудаником і нашими спортсменами представляли Чернігівську обласну федерацію кікбоксингу, зайняли перше командне місце. І майже всі наші основні спортсмени перемогли та готуються до Кубка України, як перші номери нашої області», – зазначив Сергій Кужельний, віцепрезидент обласної федерації кікбоксингу ISKA, майстер спорту міжнародного класу з кікбоксингу ISKA, діючий тренер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти та дорослі з Ніжина можуть написати листа «шпигунським» шрифтом святому Миколаю

Окрім нових спортивних досягнень, Кубок мав і благородну мету, що дуже важливо і актуально в наш непростий час випробування війною.

«Чернігівський спортсмен Сергій Лисюк зазнав дуже серйозного поранення. І нині дуже в тяжкому стані перебуває в київській лікарні. Аби допомогти йому, ми зробили вікторину та зібрали грошей Федерацією та всіма спортсменами, передали представнику їхньої команди для героя. Бо ми підтримуємо наших спортсменів, які служать у лавах ЗСУ», – розповів Сергій Кужельний.

Загалом підтримці кікбоксерів, зокрема моральній, приділяють неабияку увагу.

«Ми психологічно підтримуємо наших спортсменів, просто спілкуємося, аби надихати їх на нові перемоги.

Тренуємося регулярно, постійно покращуємо рівень підготовки. Працює потужна команда тренерів. Зокрема хлопці, які вже досягли великих вершин, діляться своїм досвідом із молодими спортсменами. І повторюся, що без психологічної підтримки у спортсменів мотивації немає. А ми шукаємо способи, як наших хлопців мотивувати, зокрема фінансово чи іншими способами. Також велика шана батькам наших спортсменів, які також роблять великий внесок у виховання своїх дітей.

І також працюємо та розвиваємося з кожним роком. На міжнародних аренах дедалі частіше наша команда досягає потужних результатів. Дедалі частіше ми маємо змогу вивозити молоде покоління на змагання, аби вони робили нові внески в розвиток чернігівського спорту», – каже Сергій Кужельний.

До речі, нинішній 2023 рік він вважає дуже успішним для чернігівських кікбоксерів.

«Ми дуже добре себе показали на чемпіонаті світу, дуже потужний результат маємо. А було там більш ніж 2000 учасників. Ми надихаємо і надихаємося, і це слава та заслуга наших ЗСУ. Також прагнемо, аби український прапор піднімали за кордоном, хочемо представляти Чернігівщину на всеукраїнських змаганнях. І результати, які маємо – це робота всієї команди», – наголошує Сергій Кужельний.

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото – Сергій Кужельний

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button