Новини

Суд оштрафував підполковника з Десни

Військову службову особу спеціального правоохоронного органу, а саме підполковника, начальника відділення військової служби правопорядку у селищі Десна, суд визнав винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У навчальному центрі “Десна” потонув резервіст

Установлено, що вказаний офіцер ВСП вимагав та отримав від військовослужбовця – сержанта однієї з військових частин, дислокованої в сел. Десна, — неправомірну вигоду в сумі 1200 гривень. За ці гроші обвинувачений обіцяв не складати щодо останнього адміністративного протоколу, що мало б призвести сержанта до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.

Козелецький районний суд Чернігівської області повністю погодився із неспростовними доказами військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України. Суд визнав обвинуваченого винним у інкримінованому йому злочині.

Взявши до уваги визнання обвинуваченим своєї вини, щире каяття останнього та його активну допомогу у досудовому розслідуванні, суд призначив вказаному підполковнику покарання у виді штрафу в розмірі 25 500 гривень та позбавив на 1 рік права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов’язків.

Джерело: прес-служба військової прокуратури

Центрального регіону України

Ще статті по темі

Back to top button