КоронавірусНовини

Ціни здивують: скільки в Чернігові коштує виявити коронавірус

Проведення ІФА-тестів на коронавірус дає змогу дізнатися, з огляду на наявність антитіл до цього вірусу, чи людина хворіє на COVID-19, чи вже перехворіла, чи ще не контактувала з цим вірусом.

Для більшості чернігівців визначення свого взаємозв’язку з COVID-19 – процедура платна, і суми, залежно від лабораторії, м’яко кажучи, дуже відрізняються.

Наводимо приклади визначення коронавірусу ІФА-тестами.

Яка ж відмінність ІФА-тестів від ПЛР та експрес-тестів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні за добу зафіксовано 810 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19

Для ІФА-тестування необхідні лабораторні умови та спеціальне обладнання. При цьому аналізують сироватку крові, а не саму кров, як у випадку з експрес-тестами, і не матеріали мазків, як у випадку ПЛР.

ІФА-тест виявляє імунну реакцію на вірус — рівень антитіл.

Експрес-тести також виявляють антитіла в організмі як відповідь на антиген, проте мають низьку чутливість і специфічність, порівняно з ІФА-тестами.

ПЛР-дослідження виявляє вірус, тобто його генетичний матеріал.

Таким чином, позитивний результат ІФА-тесту буде додатковою підставою для ПЛР-дослідження.

На фото бачимо три види антитіл. Одні вказують на гостру фазу захворювання, другі – про набутий імунітет, тобто людина перехворіла, треті показують, наскільки якісно організм реагує на збудника.

107381129_197198491715076_1289048689918958293_n

До речі, зазначені ціни можуть несуттєво відрізнятися, оскільки моніторинг цін журналісти проводили впродовж останнього тижня.

Ще статті по темі

Back to top button