Новини

У Чернігові провели акцію «Рік без Каті»

У річницю смерті громадської активістки Катерини Гандзюк жителі Чернігова долучилися до всеукраїнської акції «Рік без Каті».

Як передає кореспондент УНІАН, близько сотні учасників акції зібралися біля пам`ятника «Борцям за волю і незалежність України» поблизу Катерининської церкви.

Присутні тримали плакати з написами «Рік без Каті», «Чернігів питає: Хто замовив Катю Гандзюк?», «Чернігів питає: чому замовники Каті не сидять?».

Учасники акції, а це була переважно молодь, хвилиною мовчання вшанували пам`ять Гандзюк, а також всіх загиблих громадських активістів.

Організатори нагадали, що Катя загинула у результаті нападу на неї 31 липня 2018 року в Херсоні. «Вона боролася за життя 96 днів. 96 днів пекельного болю, операцій і постійного приниження з боку правоохоронців, які з першого ж дня займалися порятунком вбивць», — зазначив один з учасників акції.

Наголошувалося, що за рік «покарано лише 5 виконавців, яким не вдалось втекти у перший тиждень після скоєного злочину. Вони отримали достатньо незначні строки покарання. Натомість замовники й організатори відомі, але досі на свободі. Вони дозволяють собі ігнорувати суди, пресу, громадськість».

Учасники акції запалили димові шашки і скандували «Замовників — за грати!». Також на знак солідарності з іншими містами чернігівці висловили надію, що нова влада зможе справедливо покарати замовників та організаторів убивства Гандзюк. «А постать Каті Гандзюк стане у сучасній історії знаковою, як символ боротьби із беззаконням», — зазначали під час акції.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button