Новини

У Гончарівському відбулися наймасовіші навчання резервістів (Фото)

Бригадні тактичні навчання з бойовою стрільбою тривають нині на військовому полігоні поблизу селища Гончарівське Чернігівського району. Масштабні маневри із застосуванням гелікоптерів, танків, реактивної та ствольної артилерії мають на меті відновити бойові навички та злагодити дії у складі підрозділів.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі міської ради.

Не здобути, а саме відновити навички. Особливість цих навчань полягає в тому, що учать у них беруть 1100 бійців оперативного резерву першої черги: за плечима більшості з них — війна на Донбасі. Тому вже через декілька днів після початку зборів, учора, 23 червня, резервісти, перевіривши штатну стрілецьку зброю та бойову техніку, демонстрували свій вишкіл широкому загалу.

На першому етапі практичної фази навчань командири підрозділів та екіпажі бойових машин відпрацювали елемент переміщення у вихідний район для виконання завдань. Після проведення рекогносціювання та організації взаємодії розпочалося виконання вогневих завдань бойовими пострілами – підрозділи вміло відбили наступ умовного противника й провели контратаку.

«Усі завдання виконані, незважаючи на стислий термін проведення навчань, але до оперативного резерву в першу чергу зараховані військовозобов’язані, які мають досвід АТО, проходили службу в бойових військових частинах. Це перша, друга, третя, четверта хвиля мобілізації», – прокоментував хід маневрів командир 1-ї окремої танкової бригади Сергій Маленко.

«Особливість цих зборів у тому, що військовослужбовців із резерву можна призвати тільки під час загальної мобілізації, тому зараз вони прийшли наполовину добровільно, і вони вже підготовлені. Основна мета цих зборів – узяти особовий склад екіпажів, саме розрахунків, а не просто, скажемо так, стрілків і автоматників», – роз’яснив командувач військ оперативного командування «Північ» Олександр Локота.

Присутні під час активної фази навчань офіцери оперативного командування «Північ» відзначили, що подібних за кількісним складом навчань із резервістами в історії незалежності ще не було, та високо оцінили рівень бойової підготовки резервістів. Першочергове завдання виконано – успішно відпрацьовано приведення до бойової готовності оперативного резерву – у разі необхідності він у найкоротші строки може бути зорганізований, щоб дати відсіч ворогу.

Ще статті по темі

Back to top button