Новини

У Носівській громаді підтримують створення ОСББ

*Актуально

У Носівській громаді, очолюваній представником «Нашого краю» Володимиром Ігнатченком, та де більшість у міськраді становлять депутати від цієї політичної сили, підтримують створення та розвиток об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Як повідомила секретар міської ради Людмила Недолуга (представниця «Нашого краю»), під час чергової сесії міськради депутати схвалили програму сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ на 2020-2021 рр.

«Програма діяла цього року, і ми розуміємо, що є потреба в продовженні роботи зі створення нових об’єднань власників житла. У Носівці не так і багато багатоповерхових будинків, уже працюють майже два десятки ОСББ, однак робота в цьому напрямі має тривати», – зазначила Людмила Недолуга. Вона зазначила, що міська цільова програма можливість ОСББ залучати кошти міського бюджету для виконання капітальних ремонтів у багатоквартирних житлових будинках із розрахунку 60% (кошти міського бюджету) на 40% (кошти власників).

75199969_2355161601480642_599959175509835776_n

«Цього року ми мали прецедент, коли ОСББ і громада співфінансували проєкт із ремонту покрівлі одного з будинків. Сподіваємося, що жителі інших будинків зважать на цей досвід і будуть зацікавлені у створенні ОСББ та наведенні порядку в своїх під’їздах, будинках загалом», – наголосила Людмила Недолуга. Прогнозований обсяг фінансування програми на два роки сягає понад 1 млн грн.

На сьогодні в Носівській громаді налічуються 42 багатоквартирні будинки, зареєстровано 19 ОСББ. Серед проблем, що перешкоджають створенню ОСББ, – відсутність зацікавленості всіх мешканців будинку у створенні ОСББ, складні процедури реєстрації та неврегульованість окремих питань їхньої діяльності, недостатнє інформування мешканців про переваги ОСББ, відсутність конкуренції на ринку.

Також під час сесії Носівської міської ради депутати розглянули низку бюджетних і земельних питань, затвердили кілька цільових програм.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button