Суспільство

Українська молитва лунала на Великдень на прикордонні Чернігівщині

Великдень – одне з найсвітліших і найулюбленіших багатьма релігійних свят. На нього українці традиційно очікують із нетерпінням.

На Великдень заведено приходити родинами на службу до церкви й освячувати святкові кошики з пасками та іншими наїдками.

Між тим, із початком повномасштабного вторгнення в Україні для багатьох набуває неабиякого значення релігійне питання. Зі зрозумілих причин багато українців уже не хочуть ходити до церков, що належать до московського патріархату. Тож природно, що зростає запит на українську молитву й на прикордонні Чернігівщини, зокрема у Сновській громаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто очолить «Чернігів стародавній»

«Були ми в селах Щимель і Кучинівка, і в самому Сновську. Людей зібралося досить багато.

У Кучинівці, куди приїжджаю не вперше, взагалі було значно більше людей, ніж раніше. До того ж, кучинівські люди вже більш позитивно відгукуються про ПЦУ. Так само в Щимелі. Там люди взагалі всім своїм єством бажають перейти в ЦПУ, мало залишається прихильників московського патріархату. І в Кучинівці люди хочуть, але там є певний контингент людей московського патріархату, які залякують людей, використовуючи різні обманні маніпуляції. Навіть я чув, що людям там погрожують. Це так місцеві казали, що є компанії, навіть ціла сім’я, яка погрожувала людям вбивством. Тобто якщо прийде ПЦУ, то вони будуть захищатися. Дуже хотілося б, щоб ці люди почали усвідомлювати, що вони є українці і Бог – один. Часто кажуть: отой батюшка нас хрестив. А насправді хрестив вас Бог, від якого зійшов Святий Дух. Я так кажу. Дух Святий усюдисущий. Де зібрання людей, там і церква. Якщо ми в Кучинівці збираємося біля церкви на площі, то там і Христос із нами», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив протоієрей Андрій, настоятель Спасо-Преображенського храму міста Сновськ.

На щастя, в згаданих селах на Великдень усе обійшлося спокійно, без провокацій. «Я вважаю, що в майбутньому вся церква буде ПЦУ. Люди потроху починають звертати увагу на приналежність церкви, стають на правильну стежку і розуміють, що до чого. З Божою поміччю все буде гаразд», – упевнений отець Андрій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button