Війна

Білоруси продають майно ракетної військової частини неподалік Чернігівщини

У районі села Черетянка Житковицького району сусідньої із Чернігівською Гомельської області продаються ангари колишньої військової частини ракетних військ стратегічного призначення.

У 2022 році тут вперше за довгий час почала фіксуватися активність.

На електронному торговельному майданчику Білоруської універсальної товарної біржі виставлено на продаж два ангари, що перебувають у власності ВАТ «Житковицький моторобудівний завод». Потенційний покупець зможе використовувати будівлі для спеціалізованих складів, торгових баз, а також для виробничого призначення або автомобільного транспорту.

Зовнішній вигляд ангарів вказує на їхнє колишнє військове призначення.

ВАТ «Житковицький моторобудівний завод» було утворено 1980 року на базі колишньої військової зенітно-ракетної частини. Поруч із підприємством розміщувалися пускові установки 369-го ракетного полку стратегічного призначення. У 1994 році полк було знято з бойового чергування, а його озброєння було передислоковано до Російської Федерації.

На території покинутої радянської частини в Гомельській області, де могли бути ядерні боєголовки, відновилася активність

Якщо до кінця 2021 року на території військової частини не було помітно жодної активності, то в березні 2022 року частина ожила.

У 2022 році на території колишньої військової частини було помічено проведення будівельних робіт.

Ще статті по темі

Back to top button