Війна

Чаус не відкидає можливості другої спроби росіян узяти Чернігівщину

Голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус вважає, що російська армія може знову спробувати взяти Чернігівщину.

Про це він написав у своєму блозі на «Українській правді».

На його думку, саме фіаско російських військ на Чернігівщині може мотивувати їх спробувати зайти знову. Тим паче росія проводить мобілізацію кріпаків і намагається боротися з нашою якісною складовою кількістю своїх солдатів.

«Адже треба якось відроджувати «велич другої армії світу», яка не похитнулася навіть після поразок у Чечні та Афганістані.

«Закидати ворога трупами» – стара тактика, якою росія користувалась в усі часи. Але демократії виграють у диктатур завдяки ініціативі та хоробрості Збройних Сил, завдяки мужності кожного воїна, який знає, що саме захищає», – пише Чаус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супутник показав, яку техніку Білорусь стягнула до чернігівського кордону (Фото)

Також голова ОВА додав, що бійці, які обороняють кордон Чернігівської області, вмотивовані та готові дати відсіч ворогу.

«Саме вмотивованість наших людей – найбільша зброя, що допомагає перемагати противника. Навіть попри те, що російська армія переважала нас у кількості військової техніки в десятки разів. Але завдяки нашим західним союзникам та «російському ленд-лізу», ми поступово виходимо на паритет і за цим показником, хоч і потребуємо значно більшої підтримки для повного звільнення нашої землі.

Однак не варто недооцінювати ворога. Він жорстокий і безпринципний, як наляканий і загнаний у кут звір, що здатен принести ще багато біди. Але з цим ворогом можна боротись і його можна перемагати. Що обов’язково станеться у 2023 році», – додає він.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button