Війна

Через авіаудар по центру Семенівки постраждало подвір’я вчительки музики, яка доглядає за нічийними собаками

Із 2016 року вчителька музики з прикордонної Семенівки Любов Макаренко піклується про безхатніх тварин у рідному містечку: підгодовує, лікує, стерилізує, знаходить песикам і котикам нові родини. 

Періодично ЧЕЛАЙН розповідає про пані Любов і її підопічних, але здебільшого, коли ситуація набуває якоїсь гостроти, як, приміром, погіршення стосунків із сусідами або інші обставини.

Нині в квартирі пані Людмили живуть 15 котиків і 4 собаки. А в приватному батьківському будинку її чоловіка – ще 20 собак.

Нещодавно знову виник привід згадати про Любов Макаренко і тваринок. На жаль, вкотре зі знаком мінус. У результаті ворожого авіаудару по центру Семенівки постраждало подвір’я, на якому перебували собаки.

«Так, цього разу біда нас не оминула. Прилетіло дуже «добре». Все посічено осколками. Одна собачка загинула, сподіваюсь, що лише одна. Інша, сподіваюся, перескочила через паркан. Завали в сараї ще не розбирали. Там, мабуть, і лежать. Дуже сподіваюся, що тільки одна тваринка загинула, дуже і дуже боляче.

Ще одна поранена, обпечена – рани по всьому тілу, мабуть, від осколків. Лікую. Дай Бог, все минеться.

Ті, що були прив’язані, всі вижили. Інші також. У мене половина прив’язана, половина ходить вільно. Ця, що загинула, дуже боялася обстрілів. Я думаю, що її поранено було, а потім вона побігла ховатися в сарай, а туди попало, він загорівся, там вона і загинула», – розповідає пані Любов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Білогура розповів, де нині славнозвісний теплохід «Казбек»

Любов Макаренко пробувала розкопувати завали в сараї. Каже, що чує запахи, але поки що дістатися до загиблої тварини не може.

«І найцікавіше, що тільки одна людина зголосилася мені допомогти. Більше ніхто. Ось такі люди. А я й нікого просити не буду. Я сильна, сама все зроблю», – каже жінка.

Стосунки з сусідами в пані Любові не покращилися.

«Зараз узялися за котів, бо їм заважають. Сусідка, що біля мене, заливає мої двері та біля них якимись жахливими духами. Сморід стоїть у квартирі і на весь під’їзд неймовірний.

Я ж за своїми тваринами, як і раніше, прибираю», – пояснює Любов Макаренко.

Пані Любов розуміє, що її котів і собак треба рятувати від війни. Але переїзд до якогось більш безпечного місця наразі видається нереальним.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button