Війна

Воїна з Чернігівщини нагороджено відзнакою Головнокомандувача Збройних Сил України

Валентин «Радіо» родом із Чернігівщини. Нещодавно за проявлену мужність й успішне виконання завдань під час бою Головнокомандувач Збройних Сил України відзначив його почесним нагрудним знаком «Золотий Хрест».

Валентин – протитанкіст роти вогневої підтримки 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського. Нині разом із побратимами він зустрічає бронетехніку окупантів на останніх сотнях метрів перед позиціями та кидає виклик російським броньованим «хижакам».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між двома світами: сповідь дружин чернігівських військовослужбовців (Відео)

«Спершу я вибігав для пострілів, а потім стріляв просто з розваленої будівлі. Страху не було, лише азарт, бажання все зробити належним чином. Бо за нами піхотинці, ми не маємо пустити до них ворожу броню. Взаємодія, злагодженість, впевненість один в одному – секрет нашої успішної роботи», – вважає Валентин «Радіо», який отримав своє псевдо за постійні жарти, коментарі подій і психологічну підтримку побратимів.

Воїн підтримує хлопців не лише психологічно. В одному з поєдинків із ворожим танком перебило ноги кулеметнику, який прикривав наших захисників. Валентин надав домедичну допомогу і виніс побратима з бою в безпечне місце. А днями він вже сам отримав легке поранення в плече, тепер його жарти згадують медики зі стабілізаційного пункту бригади. Після необхідного лікування воїн знову повернеться до бою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button