Війна

Чернігівщина попрощалася з трьома Захисниками

Сьогодні на Чернігівщині в останню путь провели трьох земляків, які загинули у бою за незалежність України.

Лейтенант Гриценко Михайло Олегович народився 27 жовтня 2000 року в Чернігові. У 2018 році закінчив Чернігівський ліцей із ПВФП, а у березні 2022 року – Національну академію Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного (достроково). Після цього парубок потрапив на військову службу до військової частини А7015 на посаду командира танкового взводу, де разом із побратимами мужньо боровся за свободу рідної землі.

На жаль, 15 вересня 2022 року в бою поблизу населеного пункту Юрченкове на Харківщині Гриценко Михайло загинув… Сьогодні рідні та близькі провели юного воїна в останню путь, попрощавшись із ним у Катерининській церкві. Поховали земляка в Чернігові на кладовищі на Котах.

Молодший сержант Пластовець Віктор Сергійович народився 1 березня 1993 року в селі Кобижча. До лав Збройних Сил України парубок долучився ще у 2020 році, уклавши контракт, а з початком повномасштабного вторгнення у складі військової частини А1126 вирушив на захист рідної Батьківщини від ворожих окупаційних військ. Тут на посаді головного сержанта аеромобільної роти разом з побратимами він давав гідну відсіч загарбнику, борючись за світле майбутнє рідної землі.

30 вересня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Новоселівка на Донеччині Пластовець Віктор отримав поранення. На жаль, вони виявилися несумісними з життям… Вдома у нього лишилися батько, брат і сестра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовослужбовця рф судитимуть за жорстоке поводження з багатодітною родиною з Лукашівки

Сьогодні вони разом із друзями та побратимами Віктора востаннє попрощалися з ним і поховали загиблого воїна-земляка на його на Малій Батьківщині.

Сержант Семирозум Руслан Володимирович народився 14 лютого 1978 року в Прилуках. Він також вирішив взяти до рук зброю та долучитися до оборонців України, потрапивши до складу 54-ї окремої механізованої бригади. Обіймаючи посаду навідника кулеметного відділення, мужньо протистояв ворогу, віддано виконуючи свій військовий і громадянський обов’язок.

26 вересня 2022 року поблизу населеного пункту Спірне Донецької області Семирозум Руслан виконував чергове бойове завдання, під час якого отримав вибухову травму. На жаль, врятувати бійця не вдалося.

Сьогодні у Прилуках рідні та близькі попрощалися з ним у Соборі Різдва Пресвятої Богородиці, вшанувавши світлу пам’ять воїна та поховавши його на місцевому кладовищі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button