Війна

Чернігівщина прощалася із полеглим на фронті Героєм

Учора, 15 вересня, на колінах, встеляючи дорогу незліченною кількістю квітів Талалаївщина зустрічала свого захисника та хороброго воїна Володимира Журавля, який повертався «на щиті» додому зі свого останнього бою. Не стримуючи сліз проводили земляки його в останню путь.

Володимир Валерійович Журавель народився 23 вересня 1991 року в с. Червоний Плугатар. З 1997 по 2008 роки навчався у місцевій школі. Серйозне захоплення спортом зіграло позитивну роль у виборі професії. Володимир відразу після школи вступив до Харківської державної академії фізичної культури за спеціальністю «Тренер дослідник, тренер з лижного спорту, вчитель фізичної культури», яку закінчив у 2013-му. Тоді ж і почав працювати вчителем фізкультури у Харківській 131-й ЗОШ І-ІІІ ступенів.

З 2016 по 2017 роки працював у Красноколядинській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Останнє місце роботи — Харківська гімназія 169, вчитель фізичної культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про загрози для Чернігівщини з боку білорусі – думка військового експерта

Строкову службу Володимир не проходив. Та війна зробила круті повороти у долі молодого вчителя. 3 квітня цього року він призваний другим відділом Прилуцького РТЦК та СП на службу по контракту в Збройні Сили України. Проходив навчання. У військовій частині служив оператором роти спеціального призначення.

10 вересня виконуючи бойове завдання в районі Серебринського лісу Донецької області, під час мінометного обстрілу противником, Володимир Журавель отримав поранення не сумісні з життям. Загинув, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України. Всього два тижні не дожив до своїх 32 років…

Похоронили героя 15 вересня у рідному Плугатарі поруч із мамою. Осиротів батько Валерій Володимирович, для якого син був цілим всесвітом.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Талалаївська селищна територіальна громада

Ще статті по темі

Back to top button