Війна

Чернігівщина провела в останню путь двох воїнів

Сьогодні Чернігівщина провела в останню путь двох земляків, які загинули у бою за свободу та Незалежність Батьківщини!

Солдат Сірик Юрій Петрович народився 26 вересня 1989 року в Чернігові. У 2006-му році закінчив Чернігівську ЗОШ №19, а у 2011-му – Історичний факультет Чернігівського педагогічного університету. Після цього Юрій розпочав проходження строкової військової служби у ВМС, а у 2014-му став на захист суверенітету та територіальної цілісності Батьківщини у складі Добровольчого Українського корпус. Був одним із Захисників Донецького аеропорту.

У 2016-му чоловік повернувся до цивільного життя та працював у будівельній компанії «Вімал-Спецбуд», пізніше розпочав працювати за кордоном. Із початком повномасштабного ворожого вторгнення наш земляк повернувся на Батьківщину, аби зі зброєю в руках укотре стати на її захист. Так він долучився до складу військової частини А0501 на посаду старшого водія одного з підрозділів. Разом із побратимами наш земляк мужньо боровся за свободу та Незалежність рідного краю.

На жаль, 31 жовтня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Новоселівське на Луганщині Сірик Юрій загинув… Сьогодні рідні та побратими провели його в останню путь, вшанувавши світлу пам’ять воїна у Катерининській церкві та поховавши його на кладовищі «Яцево».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Носівка провела в останню путь воїна Олександра Яницького

Старший солдат Дзюба Володимир Михайлович народився 3 квітня 1992 року в селі Стрільники. Тут закінчив місцеву школу, після чого вступив на навчання у місті Конотоп, де зрештою опанував спеціальність електрозварника. У 2011-2012 роках Володимир проходив строкову службу, потім працював патрульним поліцейським у Києві. У 2015-2016 роках наш земляк брав участь в антитерористичній операції на сході, після чого повернувся у рідне село. Працював Володимир робітником із благоустрою у КП «Бахмацьке».

У перший день повномасштабного ворожого вторгнення наш земляк не зміг лишитися осторонь, тож добровільно став на захист України. Службу проходив у складі 30-ї окремої механізованої бригади ім. Костянтина Острозького та разом з побратимами давав гідну відсіч російським окупаційним військам.

На жаль, 2 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Костянтинівка на Донеччині Дзюба Володимир загинув… Сьогодні рідні та друзі востаннє попрощалися з Героєм-земляком, вшанувавши його світлу пам’ять та поховавши воїна на кладовищі Малої Батьківщини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button