Війна

Чернігівщина знову в жалобі: захищаючи Україну, загинув Сергій Жабинський

Україна та Сновщина втратила ще одного Героя у збройній агресії з російською федерацією. 8 листопада 2022 року в бою за Україну загинув старший солдат Жабинський Сергій Миколайович.

Народився Сергій 23 січня 1988 року в м.Чернігів. Навчався в 31-й гімназії гуманітарно-естетичного профілю у м. Чернігів, Чернігівському ліцеї залізничного транспорту та Конотопському політехнічному технікумі. Строкову службу в ЗСУ відслужив у 2006 – 2007 рр. Працював бригадиром із ремонту колій у м. Чернігів.

Усе життя Сергія пов’язане зі Сновщиною та з рідним для нього селом Смяч. Другою рідною оселею для нього завжди був дім тьоті й дяді – Надії Григорівни та Федора Григоровича Демиденків. Серед смячан у нього багато справжніх друзів, його тут любили і поважали, цінували за доброту і майстерність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 вибухів: росіяни обстріляли Семенівську громаду

Саме у Смячі застала Сергія широкомасштабна збройна агресія російської федерації. Перебуваючи в окупації, Сергій не міг спокійно спостерігати за наступом ворога по рідній землі: разом із односельцями він чинив опір ворогові – робив «їжаки» для знешкодження ворожої техніки, був «очима» для ЗСУ. Після деокупації допомагав односельцям відбудовувати зруйнований міст.

На початку червня Сергій Жабинський був призваний до Збройних Сил України. Служив у 65-му окремому стрілецькому батальйоні. Виявивши стійкість і мужність, захищаючи українську землю від російських окупантів, Жабинський Сергій Миколайович героїчно загинув 8 листопада 2022 року в боях на Бахмутському напрямі Донецької області.

Висловлюємо щирі співчуття всім рідним і близьким загиблого солдата.

Герої не вмирають! Слава Україні!

Прощання з Сергієм Жабинським у рідному для нього с. Смяч планується 16 листопада 2022 року.

Поховають Сергія у м. Чернігові, відспівування воїна відбудеться 17 листопада в Катерининській церкві.

Для всіх, хто хоче допомогти родині загиблого, надаємо номер банківської карти матері Сергія – 4149 4991 2880 4067 (Жабинська Тетяна Григорівна).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Сновська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button