Війна

Чернігівські прикордонники — про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Чернігівська область особлива, бо їй не пощастило мати сусідкою не тільки Росію, а й Білорусь. Тож будь-які зміни на кордоні жителів Чернігівщини неабияк цікавить. Особливо після наказу білоруського диктатора Олександра Лукашенка посилити угруповання військ Білорусі на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках. Туди мають перекинути ОТРК «Іскандер» та ЗРК «Полонез». Причиною цьому став нібито проліт українського БПЛА у повітряному просторі Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криваві легенди Чернігівського краю (Фото)

А чи виконується вказівка Лукашенка?

«Ситуація на українсько-білоруському кордоні станом на сьогодні залишається незмінною. Ми не спостерігаємо ані збільшення чисельності особового складу з того боку, ані техніки. Але ми не повинні виключати того варіанту, що таке можливо. Що білоруські війська можуть підкріплювати діями слова свого президента і все-таки посилювати кордони зі свого боку військами та технікою.

Наразі ніяких ознак підготовчих наступальних дій ні розвідка Державної  прикордонної служби, ні інші спеціальні органи не спостерігають», — у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Галина Шеховцова, речниця Чернігівського прикордонного загону.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button