ВійнаСуспільство (відео)

Допомога з ремонтом: чернігівцям відремонтують пошкоджене внаслідок обстрілів житло (Відео)

Унаслідок активних бойових дій на території Чернігова пошкоджено багато людських домівок, тепер вони потребують термінових ремонтних робіт. Однак не всі мають можливість швидко підлатати домівку.

Для допомоги соціально незахищеним верствам населення в підготовці домівки до зими в Чернігові починає свою роботу новий проєкт.

«Ми запустили проєкт для відновлення житла у зруйнованих багатоповерхових будинках міста для соціально незахищених верств населення. Цей проєкт реалізується Чеською гуманітарною організацією «Людина в біді», спільно з громадською організацією «Агенція міських ініціатив» за підтримки Європейського Союзу»,- Тетяна Романова – керівник проєкту.

Програма проєкту передбачає ремонт вікон, дверей, а також ізоляційні роботи в квартирі. Утім, проєкти, які надають таку допомогу, вже працюють. Тож задля того, аби допомогти якомога більшій кількості людей, організатори пропрацювали мапу будинків, мешканцям яких вони допоможуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонти та дискусії в чернігівських школах тривають: депутати заслухали звіт (Відео)

«Здебільшого ці мікрорайони та конкретні вулиці, які є в нашому списку, ми погоджували з Чернігівською міською радою, аби спільно сконцентрувати сили. Бо і Чернігівська міська рада виконує певні дії для того, аби відновити житло, і для того, аби ми не перетиналися в цих напрямах, ми ці дії узгодили»,- Тетяна Романова – керівник проєкту.

Зараз проєкт – на початковому етапі, утім, уже з вересня організатори планують розпочати ремонтні роботи.

«Зараз відбувається анкетування. Після чого інформацію передадуть до інженерів, які підуть у квартири, проведуть огляд і складуть кошторис, після чого підрядні організації проведуть ремонт»,- Ольга Палькова-Свірчевська – координаторка фінансової допомоги та проєкту.

Проєкт не передбачає відшкодування витрат за самостійно виконані ремонтні роботи. Також не підпадають під програму квартири з прямими влучаннями. Такі категорії можуть скористатися державними програмами відновлення. 

«Наразі ми закінчили реєстрацію в районі Подусівка, селище ТЕЦ, ЗАЗ. Зараз відбувається реєстрація: Шерстянка, Масани, Градецький і Обласна лікарня-Льотка – це великий район. Ця реєстрація триває до 23-го, але, я думаю, що це плаваючий варіант, коли ми завершуємо з одним будинком, але продовжуємо проводити реєстрацію»,- Ольга Палькова-Свірчевська – координаторка фінансової допомоги та проєкту.

Перелік будинків, які беруть участь у проєкті, а також адреси центрів анкетування опубліковано на Facebook-сторінці громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Загалом у межах проєкту планується провести ремонт приблизно в трьох тисячах квартир Чернігова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко
Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button