Війна

Двох військових рф, які чинили звірства на Чернігівщині, оголосили у розшук

Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно двох російських військовослужбовців, які знущалися над жителями Чернігівської області, військові оголошені в розшук.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Встановлено, що під час захоплення Чернігівської області на початку березня військовослужбовці 80-го танкового полку 90-ї гвардійської танкової дивізії центрального військового округу сухопутних військ російської федерації впродовж декількох тижнів били та знущалися з місцевого жителя та його родини.

Дізнавшись, що хлопець служив у лавах Збройних сил України, росіяни на тривалий час приковували його в холодну пору у спідньому до стовпа на подвір’ї, на очах у потерпілого військові знущалися з його молодшої сестри та бабусі. Загарбники намагалися зґвалтувати 16-ти річну дівчину, били її прикладом по голові, душили, залякували й погрожували груповим зґвалтуванням іншими військовослужбовцями рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французький фотограф фіксує російські звірства в Чернігові

Зловмисники залишили подвір’я парубка тільки тоді, коли ЗСУ почали визволяти Чернігівську область.

Підозрювані обвинувачуються в порушенні законів та звичаїв війни, жорстокому поводженні з цивільним населенням, застосуванні засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом(ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Обвинувальний акт скерований до суду. Зловмисникам загрожує позбавлення волі до 12 років.

Джерело: УНН

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button