Війна

Двоє військових, що захищали Чернігівщину, отримали нагороди від президента

У День Сухопутних військ Збройних Сил України президент Володимир Зеленський нагородив двох військовослужбовців, які захищали Чернігівщину. Це командир вертолітної ескадрильї полковник Олег Гегечкорі та капітан Василь Катеринчик.

Як повідомляється на сайті президента, «Золоту Зірку» з рук Глави держави отримав син командира вертолітної ескадрильї полковника Олега Гегечкорі. З 24 лютого до 8 березня він одним із перших серед льотчиків авіації Сухопутних військ почав виконувати бойові завдання з відсічі повномасштабному російському вторгненню на території Київської, Чернігівської областей та міста Києва, здійснив понад десять бойових вильотів. Зокрема, 24 лютого Олег Гегечкорі виконав чотири бойові вильоти для знищення ворожих сил на аеродромі «Гостомель». На початку березня здійснив авіаційну підтримку військ у районі Броварів Київської області. Після завдання удару по противнику група полковника була обстріляна засобами ППО ворога, унаслідок чого було втрачено три гвинтокрили, зокрема Мі-8, яким керував Олег Гегечкорі. Його гелікоптер упав на околиці села Бервиця на межі Київської та Чернігівської областей, екіпаж загинув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч задля перемоги – в Чернігові стартував благодійний онлайн-аукціон (Відео)

«Хрест бойових заслуг» з рук Володимира Зеленського також одержав капітан Василь Катеринчик, який із початку збройної агресії Росія очолював розвідувальний загін на підступах до Чернігова. Його загін виконував бойові завдання у значному відриві від основних сил батальйону. Завдяки вмілим і рішучим діям Василя Катеринчика вдалося виявити близько 20 колон техніки противника, велику кількість артилерійських розрахунків, місць розташування ворога, координати яких було передано до штабу. Завдяки цьому вогнем української артилерії було знищено велику кількість техніки та особового складу противника. Майор також проводив розвідку в районі Лисичанського нафтопереробного заводу та брав участь в евакуації поранених. Керував діями двох розвідгруп під час штурму позицій противника в Бахмутському районі на Донеччині, у результаті чого було захоплено дві позиції ворога.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button