Війна

Епіфаній — про наслідки «руского міра» в Чернігові

Митрополит Епіфаній: «Те, що лишає після себе «рускій мір», болітиме і нагадуватиме про себе ще довго: руїни будинків, залишки майна – розтрощеного, поламаного, понівеченого, знищеного. На жаль, втрачені людські життя нам вже не повернути. Але ми можемо підтримати тих, хто пройшов ці страшні випробування війною, втратами, жертвами. Відвідав Чернігівську єпархію, зокрема, житловий район «Бобровиця» у Чернігові, що особливо постраждав від російського нападу. Разом з архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм, головою Меценатської ради Митрополичого фонду ПЦУ Андрій Мацола та волонтерами з Благодійного фонду «Іскри добра» оглянули пошкоджені будинки, частину яких уже відновлюють будматеріалами, наданими Митрополичим фондом, а також передали місцевим мешканцям іншу гуманітарну допомогу.
Вразило те, що окупанти не залишили у спокої навіть поховання вже полеглих українців. На чернігівському кладовищі «Яцево», де знайшли останній прихисток полеглі українські воїни, росіяни навмисним вогнем зруйнували каплицю на честь архістратига Михаїла та пошкодили могили захисників України.
Під час богослужіння у Катерининському соборі Чернігова ми молилися за спокій душ усіх полеглих оборонців нашої Батьківщини, а також за воїнів, які нині захищають від ворога Україну, наш народ. Нехай Господь береже їх від смертоносної рани і всякої хворости душевної і тілесної, від усякої скорботи, лиха, гніву і недолі та благословить їх повернутися живими та здоровими додому, до своїх рідних».

Джерело: https://eukraina.com/

Ще статті по темі

Back to top button