ВійнаКримінал

Катував та жорстоко поводився з цивільним: на Чернігівщині правоохоронці скерували до суду провадження щодо російського військовослужбовця

Слідчі Головного управління Нацполіції у Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням 30-річним військовослужбовцем 74-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади рф.

У ході слідства поліцейські встановили, що злочини відбулися на початку березня 2022 року на території Чернігівського району. Тоді озброєні російські військові затримали цивільного місцевого мешканця села Слобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські загарбники у Великій Дорозі: як ідентифікували підрозділи й окремих військових

З метою отримання інформації про можливу співпрацю чоловіка з військовослужбовцями ЗСУ потерпілому спричинили тілесні ушкодження та силоміць відвезли його в село Шестовиця. Там потерпілого незаконно утримували в неналежних санітарних та температурних умовах: із зав’язаними дротом руками, заведеними за спину, навіть вночі при температурі повітря нижче 0 градусів за Цельсієм. Чоловіку не надавали медичну допомогу, чинили щодо нього психічне насильство та катування: підозрюваний росіянин приставляв ствол автомата до скроні потерпілого, водив лезом ножа по його обличчю та погрожував вбити. При цьому, представник окупаційних сил образливо ставився, морально принижував та постійно погрожував потерпілому.

За сукупністю вчинених злочинів військовому рф оголошено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та іншому порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 438 Кримінального Кодексу України).

Матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом було передано на розгляд до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button