Війна

Ліцей на Чернігівщині відбудують за кошти, зібрані на благодійному футбольному матчі, що проходив у Лондоні

64 мільйони гривень, що назбирали під час тогорічного благодійного футбольного матчу у Лондоні, спрямували на відновлення ліцею на Чернігівщині. Вчора уряд прийняв відповідне рішення.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Благодійний футбольний матч Game4Ukraine проходив ще у березні минулого року в Лондоні. Його організувала фандрейзингова платформа United24. Участь у ньому взяли світові зірки футболу та відомі постаті шоу-бізнесу. Обидві команди футболістів очолили футбольні суперзірки Андрій Шевченко та  Олександр Зінченко.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмін досвідом та практикою: п’ять медзакладів Чернігівщини співдіятимуть з двома німецькими

Благодійний матч зібрав 64 мільйони гривень на відбудову Михайло-Коцюбинського ліцею, куди влучила ракета у березні 2022 року під час окупації селища. В укритті закладу освіти перебували люди, одна з працівниць загинула. Основний удар прийшовся на кабінети хімії, фізики, інформатики та захисту України.

Вчора, 10 травня, більше ніж через рік, своїм рішенням уряд спрямував зібрані 64 мільйони гривень на відновлення пошкодженого ліцею.

«8 квітня комісія МОН із питань розподілу коштів для задоволення потреб освіти і науки підтримала звернення Чернігівської ОДА щодо розподілу коштів для відновлення Михайло-Коцюбинського ліцею. У звʼязку з цим виникла потреба в ухваленні постанови Кабінету Міністрів України «Про розподіл у 2024 році коштів з рахунка для задоволення потреб освіти і науки, відкритого Міністерством освіти і науки в Національному банку.

Тепер вдасться остаточно завершити відбудову — відремонтувати систему опалення, класні кімнати, обладнати сучасний комп’ютерний клас та облаштувати повноцінне безпечне укриття. Тож усі учні Михайло-Коцюбинського ліцею зможуть повернутися до очного навчання.»,- йдеться у повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button