Війна

Меморіал пам’яті: 37-річний Сергій Круковський підірвався на розтяжці

37-річний Сергій Круковський підірвався на розтяжці 3 квітня 2022 року у лісі біля села Льгів, що на Чернігівщині. Це сталося через кілька днів після звільнення області. Разом із братом Олександром вони пішли подивитися, яких руйнувань завдали селу окупанти. Рятувальники тоді ще не встигли доїхати до села, місцеві не повністю усвідомлювали небезпеку.

«Саша йшов попереду, Сергій позаду. А потім – вибух. Сашко обернувся, Сергій зробив ще кілька кроків й упав», – пригадала розповідь сина мама Наталя.

Кілька годин селяни чекали, поки приїдуть сапери, щоби забрати тіло. Тоді добиратися до села було непросто через підірвані мости і стабілізаційні заходи в області. Зрештою чоловіки пішли до лісу по тіло самі. У цей час під’їхали й сапери. Сергія поховали на місцевому кладовищі наступного дня – поруч із батьком, який помер за два роки до того.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни знову завдали удару некерованими ракетами по прикордонню Чернігівщини

Сергій Круковський народився у селі Льгів. Після школи закінчив Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту. Працював монтером колії на станції Білоус. З часом придбав кімнату у гуртожитку і поступово облаштовував житло. Дуже любив свою роботу і життя в селі.

«Син завжди казав, що не хоче жити в місті. Обожнював сільський простір, ліс, риболовлю, з друзями відпочивали на природі. Він не поспішав жити, все робив поступово», – розповіла мама.

Коли почалася повномасштабна війна, син щодня навідував матір та рідних: вони живуть неподалік, за кілометр від Сергія. Там допомагав по господарству, проводив час із племінниками, які його обожнювали.

Власної сім’ї Сергій створити не встиг. У нього залишилася мама, двоє братів і племінники.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button