Війна

Меморіал пам’яті: старший сержант Михайло Довбня

Старший сержант Михайло Довбня, позивний Капрал, загинув 18 вересня 2023 року біля села Новопрокопівка Запорізької області в результаті мінометного обстрілу з боку противника. Два тижні воїн не дожив до свого 26-річчя.

Михайло Миколайович народився в селі Ряшки Ічнянського району Чернігівської області в багатодітній родині. Спершу навчався в тамтешній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, а далі – у Копилівській школі. Після здобуття неповної середньої освіти продовжив навчання в Київському професійному енергетичному ліцеї, де здобув професії маляра-штукатура, лицювальника, плиточника. У мирному житті працював на фабриці на лазерних станках. Любив військову справу.

Із 2017 року його призвали на строкову службу. Після її завершення чоловік підписав контракт, тричі брав участь у війні на сході України. Служив у Сіверську, потім в Часовому Яру та Лимані. Коли повернувся додому – одружився, а в 2021 році у нього народився син. Сімʼя проживала в селі Козинці Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни вдарили двома БпЛА по селу в прикордонній громаді Чернігівщини

Із початком повномасштабного вторгнення Михайло з родиною опинився в російській окупації. У березні волонтери допомогли родині виїхати в Чернігів. Чоловік пішов до військкомату, записався добровольцем та знову став на захист Батьківщини в складі 46-ої окремої аеромобільної бригади. Обіймав посаду головного сержанта взводу. Бився за Бахмут і Соледар, брав участь у визволенні Херсона, воював на Запорізькому напрямку. Отримав медаль «За поранення» й орден «За хоробрість у бою».

«Він був спокійний, доброзичливий, щирий, порядний, вірний та надійний – нікому не відмовив у допомозі, так про нього говорили друзі. Міг, як-то кажуть, останнє віддати. Коли ми спілкувалися з його побратимами, ті розповідали про один випадок. Коли їх розбили, в Михайла було два бронежилети. Він без сумнівів віддав свій, сказав, що буде час, коли йому віддячать», – розповіла дружина Марина.

Поховали захисника в селі Гмирянка на Чернігівщині.

У Михайла залишилися дружина, син, батько, брат і сестра.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button