Війна

Меморіал пам’яті: старший солдат Андрій Закаврашний

Старший солдат Андрій Закаврашний, позивний «Міссісіпі», помер 14 листопада 2022 року у лікарні від отриманих напередодні  біля села Времівка на Донеччині поранень. Захиснику було 25 років.

Андрій народився у селі Лихачів Чернігівської області. Після школи закінчив Ніжинський агротехнічний інститут. Служив строкову службу в армії у Миколаєві, де отримав звання старшого солдата.

Під час повномасштабної війни Андрій захищав Україну у лавах 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Був стрільцем-помічником гранатометника. Брав участь в обороні Чернігівщини, Донеччини та Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менська громада втратила воїна

«Він був позитивною, веселою людиною, яка несла світло всім, хто знаходився поруч. Завжди привітний, ввічливий. Старався всім допомогти, хто цього потребував. Не любив, щоб хтось сумував, всім завжди підіймав настрій, любив, щоб усі посміхалися. Він був як вогник з іскорками, якими запалював оточуючих, напевно, так швидко від цього і перегорів. Мріяв про великий будинок, у якому б жили всі рідні», – розповіла рідна сестра героя Ольга.

«Андрій був активним студентом, завжди усміхнений, щирий та добрий, таким він навіки залишиться в наших серцях! Пам’ять про його життєвий подвиг житиме у нашій пам’яті вічно!» – зазначили на сторінці Ніжинського інституту.

Поховали військовослужбовця у рідному селі на Чернігівщині. У Андрія залишилися мама, бабуся, дві сестри та двоє братів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button