Війна

Меморіал пам’яті: старший солдат Вʼячеслав Півень

Старший солдат Вʼячеслав Півень, позивний Птаха, загинув 1 січня 2023 року поблизу села Парасковіївка під Соледаром на Донеччині, виконуючи службові обовʼязки на передовій. Бійцю було 52 роки.

Вʼячеслав народився у Києві. Жив у селищі Мирне Чернігівської області. Навчався в Озерянській загальноосвітній школі. Після закінчення опанував тракторну справу. Працював у відділі зв’язку ТОВ «Земля і Воля».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли два села на Чернігівщині

У січні 2022 року чоловік пішов на військову службу за контрактом до лав ЗСУ. Служив у 163-му батальйоні 119-ої окремої бригади територіальної оборони. Обіймав посаду водія-електрика радіостанції відділення електрозабезпечення інформаційно-телекомунікаційного вузла. З перших днів вторгнення Вʼячеслав захищав Чернігівщину. Майже відразу до нього приєднався добровольцем син Володимир. Разом на початку грудня 2022-го вони вирушили обороняти Соледарський напрямок на Донеччині.

«Він був мужнім захисником, завжди підставляв плече підтримки побратимам, виконував накази командування. Добрими словами відгукуються про нього товариші по службі та командири. В останній передноворічний вечір пообіцяв родині, що приїде з перемогою і з квітами, але не судилося. Пам’ятаємо, сумуємо, доземно вклоняємося тобі, рідний наш Герою», – написала дружина загиблого Світлана.

Поховали Вʼячеслава у селищі Мирне на Чернігівщині.

У нього залишилися дружина, діти й онука.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button