Війна

Меморіал пам’яті: військовий льотчик Максим Шендриков

Військовий льотчик Максим Шендриков загинув 23 квітня 2022 року під час боїв з окупантами на Донеччині. Ворожа ракета влучила у його вертоліт. Офіцеру назавжди 29 років.

Максим народився у місті Ніжин Чернігівської області. Після 9 класу Ніжинської гімназії № 3 вступив до Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. У 2014-му закінчив Харківський університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба, здобувши фах льотчика вертольотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До ворожих позицій було до кілометра: лікар з Чернігова розповів як рятували людей

Після випуску Максима направили до 12-ї окремої бригади армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка. Молодий офіцер брав участь у бойових діях у зоні проведення ООС на Донбасі, евакуював поранених. У 2020-2021 рр. Максим був у складі миротворчої місії ООН зі стабілізації ситуації у Демократичній Республіці Конго. Коли у травні 2021 року сталося виверження вулкана Ньїрагонго, він разом з побратимами вивозив місцеве населення та персонал місії у безпечні райони.

З перших днів повномасштабної війни капітан Шендриков захищав українське небо від російських окупантів. Був у боях над Київщиною, Чернігівщиною та Сходом України.

У 2022 році капітан Шендриков нагороджений орденом Данила Галицького та посмертно орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Поховали Героя у рідному Ніжині на Чернігівщині. У Максима залишилися дружина, син і донька, яка народилася після загибелі тата.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button